Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
Obrazek - Slider
 
-A A A+

Projekt „Smaczna kuchnia w Agroturystyce”

Projekt „Smaczna kuchnia w Agroturystyce”

 

Projekt realizowany przez Koneckie Stowarzyszenie Wspierania Przedsiębiorczości
w okresie od 01.04.2011 r. do 31.07.2011 r.
„Smaczna kuchnia w Agroturystyce”

         Głównym celem projektu jest wzmocnienie postaw przedsiębiorczych oraz podniesienie poziomu aktywności zawodowej u kobiet  z powiatu staszowskiego, które prowadzą Gospodarstwa Agroturystyczne, ukończyły kursy/szkolenia z agroturystyki lub kobiet, które posiadają warunki lokalowe i chcą założyć gospodarstwo agroturystyczne.

pokl_unia_kswp



Realizacja projektu umożliwi mieszkankom powiatu staszowskiego nabycie nowej wiedzy i umiejętności  z  zakresu:

  • obsługi gastronomicznej zakresie przygotowania posiłków dla gości odwiedzających gospodarstwa agroturystyczne z wykorzystaniem produktów pochodzących z własnego gospodarstwa,
  • obsługi komputera i Internetu w celu wykorzystania nabytych umiejętności w prowadzonej działalności agroturystycznej,

 

Priorytetowo będą traktowane kobiety:

  • długotrwale bezrobotne,
  • niepełnosprawne,
  • nieaktywne zawodowo
  • z obszarów wiejskich

Projekt obejmie wsparciem łącznie 30 kobiet zamieszkałych w powiecie staszowskim.

W ramach projektu dla Uczestniczek przewidziano następujące formy wsparcia:

 

I. Szkolenie dla grupy 30 kobiet, w tym:

  • cześć teoretyczna (16 godzin)  mająca na celu zapoznanie z podstawowymi zasadami higieniczno - sanitarnymi oraz stosowania  zasad zdrowego żywienia podczas przygotowywania posiłków dla turystów,
  • część praktyczna (120 godzin) z zakresu:

    • przyrządzania potraw z grilla np. karczek pieczony, kiełbaski, itp.
    • przyrządzania potraw mięsnych np. luzowanie kurczaka, nadziewanie prosiaka, itp.
    • przyrządzania potraw mącznych np. pierogi, naleśniki z oryginalnym nadzieniem, itp.
    • przyrządzania potraw z ryb, w tym filetowanie, faszerowanie ryb,
    • przyrządzania deserów z wykorzystaniem owoców i warzyw,
    • dekoracja stołu.

    

II. Warsztaty komputerowe dotyczące praktycznego wykorzystania nowoczesnej technologii i internetu.

W ramach projektu gwarantujemy: bezpłatne materiały szkoleniowe, poczęstunek + obiad, badania sanitarno-epidemiologiczne.



PROCES  REKRUTACJI  ROZPOCZNIE  SIĘ  DNIA   09.05.2011 R.  I  TRWAĆ  BĘDZIE  DO 25.05.2011  R.

 

Dokumenty do pobrania: 

1. Regulamin uczestnictwa w projekcie

2. Formularz zgłoszeniowy

3. Oświadczenie o wyrażeniu zgody na przetwarzanie danych osobowych


 Biuro Projektu: Biuro Zamiejscowe KSWP w Staszowie, ul. Długa 6, / II piętro/, 28-200 Staszów, tel./fax 015 864 53 71


Szczegółowych informacji udzielają: Barbara BednarczykAdres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. – Koordynatorka Projektu

                                              Sylwia SikoraAdres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. – Asystentka Koordynatorki Projektu



 

Więcej artykułów…